Gravid vecka 25

 

Gravid vecka 25

Mamman - Skäm bort dina fötter

Din livmoder rör sig uppåt och når fram till naveln, där den knuffar dina organ uppåt och bort. Du kan uppleva halsbränna, utmattning, yrsel och ömma fötter.

 

Just därför är det dags att skämma bort dina fötter! Gå i bra och sköna skor. Ta ett fotbad när fötterna känns ömma. Ge dem uppmärksamhet. Dina fötter kommer att bära en stor del av vikten de kommande veckorna. Få fotmassage – kanske finns det någon därhemma som är ivrig att göra vad som helst för dig nu när du väntar ert barn?

 

Barnet - Ögonen är fullt utvecklade

Barnets skelett börjar bli stelare. Händerna är fullt funktionsdugliga och har små fingernaglar och fingeravtryck. Barnet använder sina händer till att utforska olika kroppsdelar, men bara genom att känna sig fram – ögonen är fortfarande slutna.

Lungorna börjar producera ett ämne som lägger sig på insidan av alveolerna – vilket gör att de sedan kan blåsas upp och förhindrar dem från att kollapsa och klistras samman när de släpper ut luften.

Nu är ögonen fullt utvecklade och har ögonfransar, som skyddar dem efter födseln. Ögonlocken är dock fortfarande slutna.

 

 

 


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0