God middag på fredag :) precis som det ska...

img_1545 (MMS)

God middag på fredag :) precis som det ska vara!


Välkommen vecka 35

Din graviditet startade Fre 2 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 16 jul 2010 (ägglossningen).
Du är på dag 239 av 280. (85,4%).
Du är i vecka 35
Du har gått 34 fulla veckor och 0 fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 7 apr 2011
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.Mamman:
Det är inte ovanligt att modern får ont i ryggen eller bäckenet i det här stadiet. Anledningen är att ligamenten och musklerna i korsryggen har mjukats upp av graviditetshormonet relaxin. Även barnets tyngd påverkar bäckenet att vidga sig inför förlossningen. Brösten är nu tyngre och bröstvårtorna blir större.

Ditt totala fundusmått är nu ungefär 31-35 centimeter. Du kan ha ökat mellan cirka elva till fjorton kilo. Många känner sig lättirriterade nu. Bebisen trycker på överallt. Det är svårt att andas, sitta, stå och sova. Prata mycket med din partner så han eller hon förstår vad du går igenom. Nu står magen som högst för att snart sjunka ned lite. Då blir det lite lättare att andas igen. Det är lätt att bara fokusera på förlossningen, men börja också att läsa på lite om amning och livet efter förlossningen. 

Det är inte onormalt att livmodern drar sig samman av och till - den måste träna inför förlossningen. Man brukar kalla detta för förvärkar, och de brukar inte påverka livmodertappen så att den öppnar sig. Magen putar ut och blir "stenhård" men det brukar inte kännas mycket neråt underlivet.
Om sammandragningarna ger upphov till mensliknande smärtor eller trycker neråt och gör ont bör du få detta kontrollerat på mödravårdsmottagning eller förlossningsavdelning. Samma sak gäller om de tenderar att komma regelbundet.
En del blivande mammor känner av hemorrojder som gärna uppstår när trycket i buken ökar och om man inte rör sig tillräckligt blir man dessutom förstoppad. Motion, mycket vatten och lite katrinplommon brukar hjälpa. På apoteket hittar du salva att smörja på hemorrojderna. Vid stora besvär kontakta din MVC. 

Livmoderhalsen kommer att börja utvidgas under de kommande veckorna för att bebisens huvud och kropp så småningom skall kunna passera ut genom förlossningskanalen. Livmoderhalsen behöver vara 10 cm öppen för att bebisen skall kunna förlösas.


Barnet:
Bebisen väger nu omkring 2.5 kg och är c:a 47 cm lång. Huvudets omkrets är 33 cm.

Från den här veckan börjar barnets snabbaste tillväxt under graviditeten. Det ökar 220-340 gram varje vecka. Bebisen fortsätter att bygga sina fettdepåer och blir allt knubbigare och rundare. Bebisen börjar utveckla sitt eget immunförsvar. Eftersom det blir allt trängre i livmodern kan det hända att barnets rörelser minskar men de kan istället bli desto starkare. Navelsträngen är tjock som en tumme och cirka 50 centimeter lång. Bebisens huvud vilar på moderns blygdben.

Huden, som innan varit ganska skrynklig, börjar så sakta räta ut sig. Ibland kan man känna att barnet hickar där inne. Det beror på att hon sväljer fostervatten och kissar ut det igen. Detta för att träna matsmältningen inför världen utanför.

Denna vecka kan bebisen stoltsera med fingernaglar och ett par fullt fungerande njurar. Levern kan nu också bryta ner en del avfallsprodukter.

Barnets centrala nervsystem håller på att mogna, matsmältningsapparaten är nästan färdigbildad och lungorna är vanligtvis helt färdiga. Risken för andningsproblem om barnet föds nu, är mycket mindre jämfört med för några veckor sedan. Nittio procent av alla barn som förds i denna vecka överlever utan några allvarliga men.  


Såhär känner jag:
Det blir inte mycket sömn. Och jag har inte riktigt tiden eller lust att slänga mig i sängen på eftermiddagen, jag har ju alldeles för mycket att fixa och dona med!!!

Jag har börjat få lite ont i de nedre regionerna, detta är tydligen lite foglossning enligt min barnmorska.
Man kan köpa bälte till detta men det känns ju inte lönt nu sista 6 veckorna...
Och jag har inte Mycket bekymmer med det.

Magen växer och frodas, än sålänge så har min navel inte börjat puta utåt, men den ligger ganska så jämnt med resten av magen nu :) Lätt att rengöra och tvätta! 
Jag ser fram emot att magen skall sjunka lite, jag har inte kunnat ta ett djupt andetag på några veckor, och lillens fot Älskar mina revben :) Jag uppskattar detta mindre hehehe...
Så micke brukar massera översta delen på magen vilket är fantastiskt skönt!

Jag har börjat känna lite mensvärksliknandek känslor i magen, oftast när jag är som mest igång med mitt fixande och donande - Men inget som inte lite vila kan råda bot på!

Enligt senaste UL (14/2) så vägde vår pojke 1985gram (-3%) och beräknas väga ca 3400gram vid förlossning.
Helt lagom tycker vi :)

Jag har än sålänge gått upp 15 kg. Absolut inget roligt alls, men jag ligger ganska nära kurvan?!
Jag passar på att unna mig allt gott jag vill äta :)


Dagens mage! Vecka 35 imorgon

img_1543 (MMS)

Dagens mage! Vecka 35 imorgon


Magbild vecka 34
Välkommen vecka 34

Din graviditet startade Fre 2 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 16 jul 2010 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).
Du är i vecka 34
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 7 apr 2011
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.Mamman:

Många kvinnor upplever att det pirrar eller domnar i bäckenet eller höfterna, bland annat när de är ute och går. Detta kan orsakas av att bäckenets ligament luckras upp inför förlossningen.

Från naveln är det c:a 14 cm till den övre delen av din livmoder, men tänk på att detta mått kan variera från individ till individ. Du ska inte oroa dig om du inte har exakt samma mått som dina gravida vänner så länge som du växer som du skall. En växande livmoder är ett tecken på att bebisen där inne växer bra.

Dina Braxton-Hickssammandragningar tilltar i styrka och frekvens allteftersom din kropp förbereder sig för förlossningen. Sammandragningarna börjar i övre delen av livmodern som blir spänd och hård för att sedan sprida sig nedåt och slappna av. Många misstar de här "övningssammandragningarna" för verklilga förlossningsvärkar, men det är oftast falskt alarm. Ett sätt att avgöra om det är Braxton-Hicks eller "verkliga" sammandragningar kan vara att gå omkring en stund. Om spänningen då släpper, och om det inte gör ont så är det nästan säkert Braxton-Hicks du upplever.

Slidväggarna blir tjockare under graviditeten. Flytningarna kan bli allt mer rikliga. I slutet av graviditeten kan det vara svårt att skilja på vanliga flytningar och svagt sipprande fostervatten. Prata med din barnmorska om du känner dig osäker.

En del kvinnor kan känna sig stora, klumpiga, oviga och rent av oattraktiva. Du kan känna dig trött, otålig och gnällig. Kanske märker du att dina ringar börjar klämma åt om fingrarna, eller att händer och fötter är svullna. Det beror på att vätska samlas i kroppen.

Sex behöver inte alltid innebära samlag, graviditeten är ett utmärkt tillfälle att utforska andra former av njutning. Du kan ha stort behov av att bli hållen i en öm och trygg kroppskontakt.

Din navel kan stå utåt och en hormonrand kan synas mellan naveln och blygdbenet. Den bleknar efter förlossningen och brukar försvinna helt efter ett tag. Barnet ligger och trycker mot dina lungor och det kan göra att du känner dig andfådd eller har en obehaglig känsla under revbenen.


Barnet:

Bebisen väger ca 2250 g och är 44 cm. Huvudets omkrets är 32 cm. 
Håret fortsätter att växa sig längre och tjockare. Bebisens hårfärg kommer troligen att förändras efter förlossningen, så om den är blond finns det en chans att det mörknar senare eller vice versa.
Det mesta av lanugohåret trillar av vid den här perioden, men vernixproduktionen ökar.
Bebisen flyter inte längre omkring utan vilar på livmodern. Naglarna har nu vuxit över kanten på fingrarna och bebisen kan riva sig på dem.

Hickar fostret? Det är helt normalt! Du märker det genom att känna rytmiska rörelser i magen. Det kommer att fortsätta hicka en del efter födseln också.
Fostrets fot eller hand kan ibland puta ut på din mage. Genom att pressa mot foten eller handen drar barnet till sig kroppsdelen. Kanske det kort tid därefter sätter tillbaka foten av nyfikenhet. "Vad händer nu? Händer det igen? Detta var skojigt!" Tänk att du nu kan kommunicera med ditt barn! Ungefär vid denna tid fixeras de flesta foster med huvudet ner i bäckenet. "Nu vill jag snart ut!"
Din mage är tung som bly nu. Ditt barn har fått mindre plats att röra sig på, men är lika aktivt som förut.

Många barn ligger nu med huvudet nedåt. Barnet lyssnar till mammans hjärtslag, magen som kurrar och andra kroppsljud. Inte konstigt att en del barn sedan har svårt att ligga själva i vaggan eller spjälsängen. De vill vara nära dig och lyssna till de här ljuden. De inre organen är nu färdiga, förutom lungorna. De behöver mogna ett tag till, de ska ju anpassas från vatten- till landlivet och luftfyllas när barnet kommer ut. Ögonens pupiller kan dras ihop och vidgas.

Om du inte redan pratar med bebisen är det bra att börja nu – nästa vecka är hörseln fullt utvecklad. Det gör inget om du pratar bebisspråk – en del forskning pekar mot att nyföda föredrar ljusare röster.

Barnets hud blir mer rosafärgad. Om det är en pojke så har testiklarna vandrat ner i pungen. Tarmen är full av en grönsvart massa, en slags bajs som består av hudavlagringar, som barnet får i sig när det svalt fostervatten, galla och tarmsaft.

Bebisen tar kalcium från dig för att kunna bilda skelett så därför är det viktigt att du för i dig mycket kalcium, antingen genom att dricka mjölk och/eller genom kosttillskott.

Om du skulle föda bebisen nu skulle den klara sig bra utanför livmodern, den största skillnaden mot ett fullgånget barn är lungornas mognad. även om lungorna i vecka 34 inte är helt färdigutvecklade så är chanserna goda att bebisen skulle klara sig utan intensivvård.Men....

Ibland är man bara såå förvirrad, vet inte vad man skall tycka eller tänka! Försöker inte ge mig in på att vara djup här men just nu undrar jag om mina hormoner spökar eller om jag är i en livskris!

Alla hjärtans

Min Valentin!
Det är Mikael. Och igår frågade jag honom om vi inte skulle htta på något till kvällen. Kanske middag, eller varför inte bio? Han sa att han skulle fundera ihop något.
Sagt och gjort, jag fick inte veta något. Efter jobb så for vi iväg med en kasse med delikatesser.
Och bilen tog oss till vänner i Kågeröd :)
Det blev god middag och god efterrätt i sällskap av trevliga människor.
Och ändå var vi i säng 21:30. Efter att ha smaskat i oss vindruvor och chips så somnade vi lika sött som dagen innan. Det är trötta människor i vårt hus nuförtiden :) Och värre lär det väl bli efter nedkomst?!


Ultraljud 14/2

Som Hege skrev i kommentarsfältet: Kan man få en mera perfekt alla hjärtans dag än att se och höra hjärtat på sin lilla bebis?
Nej det kan man nog inte Hege :)

Jag hae förhoppning om att få se en fin profilbild på vår pojkes ansikte. Se näsa, mun ögon och därigenom bilda mig en uppfattning om hur han ser ut.
Men statistiken talade lite emot oss om man ser tillbaka till tidigare Ultraljud. Han är antingen blyg eller så jävlas han med oss. Gömmer sig, sparkar undan mikrofonen/ultraljudsmanicken, vämnder sig så att Barnmorskan har svårt att undersöka ordentligt, sparkar igen och så fortsätter det.
Han Vill inte helt enkelt :)

Så väl där på MVC så fick vi se hur han låg, ligger perfekt, precis som moderkaka och navelsträng.
MEN... Han gömmer ansiktet bakom underarmen, som om han sög på underarmen.
Jaha... Barnmorskan försökte putta lite på honom, men ICKE...
Mamma o pappa får vänta med att se honom tills det är dags helt enkelt!

Hur som helst så gjorde detta min dag!
Jag älskar alla Ultraljud och besök hos BM för då blir allt så verkligt för en stund.

Bara ett litet tag till nu, sen kommer han!

Alla hjärtans dag!

Idag är det alla hjärtans dag!
Brukar ni fira den?
Vi är väl rätt så mittemellan när det kommer till den saken.
Ibland blir det middag o mys medans ibland försvinner dagen obemärkt förbi.

Idag skall vi dock starta dagen med att gå på Ultraljud och se vår bebis för sista gången innan förlossning :)
Såååå spännande, hoppas han bjuder på sig och visar sig på sin bästaste sida hahaha...
Alla ultraljud och undersökningar så har han bökat runder och sparkat på mikrofonen :)
Så idag får han gott ställa upp på lite snygga foto!

Något annat roligt jag har att berätta är att jag Äntligen är färdig med babyrummet.
DEt blev såååå fint det kan jag lova er!
De enda som sett rummet förutom jag och Micke är Hege och Mats!
De tyckte nog också det va fint!

Jag hade gärna lagt ut bilder på det men jag vill att nära o kära skall se det med deras egna ögon först innan jag lägger ut bilder på det!

Men NU!!! Ultraljud!
Ha en bra alla hjärtans dag!


Mamma kom med en plåt vaniljbullar idag :)...

img_1520 (MMS)

Mamma kom med en plåt vaniljbullar idag :) kärlek det!


Denna handlar om mig :)

Måste bara lägga upp denna på bloggen, Super rolig :)


Välkommen vecka 33

Din graviditet startade Fre 2 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 16 jul 2010 (ägglossningen).
Du är på dag 225 av 280. (80,4%).Du är i vecka 33.
Du har gått 32 fulla veckor och 0 fulla dagar (v32+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 7 apr 2011
Du har 55 dagar kvar till beräknad förlossning.


Mamman:

Din livmoder befinner sig nu c:a 15 cm ovanför din navel. Din viktökning ligger förmodligen mellan 10-13 kg. Under de sista veckorna upplever många att de behöver kissa oftare. Livmodern trycker på urinblåsan och kan göra att du behöver gå på toaletten ofta. Din livmoder har blivit c:a 500 gånger större än den var innan du blev gravid!

Ditt magmått (symfus-fundus) är nu 29-34 centimeter. Det varierar något beroende på barnets storlek och fostervattenmängden. Huvudsaken är att magen växer. Tänk inte för mycket på vikten, tänk istället på vad du äter och att du äter nyttigt. Ladda med kolhydrater inför förlossningen. Mycket grönsaker är också bra och ett par frukter om dan.

Du kan känna små rytmiska ryckningar i livmodern. Det beror på att barnet hickar. Det sväljer fostervatten, kissar och tränar därmed matsmältningen.

Det är bara en och en halv månad kvar och du kan drabbas av städmani. Allt ska rensas, städas och sorteras. Allt ska fixas klart så att du slipper tänka på det sedan. En del kvinnor kan drabbas av separationsångest, hur blir livet utan magen. Det kan vara en tid av mycket känslor. Förväntan, längtan, oro och förvärkar.

Många blivande mammor känna sig stora och klumpiga med svullna fötter och anklar. Om du trycker in ett finger över ankeln några sekunder så blir det en grop kvar när du tar bort fingret - det är ett typiskt tecken på att det är ödem. Vanligen är svullnaden betydligt mindre när du stiger ur sängen på morgonen.
Om dina händer eller ditt ansikte plötsligt sväller upp, är det viktigt att du kontaktar läkare – det kan vara ett tecken på havandeskapsförgiftning.

Produktionen av röda blodkroppar har nu börjat komma ikapp och blodbristen och andfåddheten som du kanske upplevde tidigare börjar avtaga under den här perioden.Kanske är det dags att ni sätter er tillsammans och gör en födelseplan. Skriv ner era önskningar om hur ni vill att födseln ska gå till. Kanske vill ni ha dämpad belysning, en viss förlossningsposition, musik eller vissa smärtlindringsmetoder. Men kom ihåg att det är just önskningar. Personalen kommer att försöka tillgodose dem så gott det går men det är inte alltid säkert att de kan det.


Någon gång vid den här tiden är det också dags att välja barnavårdcentral. Du kan fråga din barnmorska vilka barnavårdcentraler som finns.


Barnet:

I vecka 33 är medelkroppslängden 45 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2200 gr. Huvudets omkrets är 31 cm.
Bebisen ökar nu sin vikt med ca 225 g i veckan.

Nu kan barnet skapa röda blodkroppar och underhudsfettet lagras. Bebisen uppfattar ljus /mörker, natt/dag och pupillerna kan vidga och dra ihop sig. Om barnet kan fokusera blicken redan i livmodern är forskare inte helt eniga om. Några hävdar att barnet lär sig fokusera först under första till andra levnadsmånaden.


Precis som en nyfödd bebis sover barnet mestadels av tiden. Nu kan det till och med ha REM-sömn, det vill säga den delen av sömnen som man drömmer under. Barnets lungor är nästan helt färdigutvecklade och deras alveoler är täckta med surfactant som ska hjälpa barnet att andas när det är fött. Det samlar på sig fett som värmer och skyddar och barnet ökar en hel del i vikt under graviditetens sista veckor. Nu ligger det oftast i rätt ställning inför födseln, det vill säga med huvudet nedåt.

Visste du att ditt barn som fått en speciell berättelse läst för sig i magen kan skilja den berättelsen från andra berättelser när de sedan är födda.

Din bebis kranium är fortfarande lite mjukt, eftersom benen inte riktigt sitter ihop ännu – delvis för att förlossningen ska bli lättare. Människor föder barn med ovanligt stort huvud i förhållande till mammans bäcken och detta möjliggörs av att huvudet kan tryckas ihop lite under förlossningen. Övriga delar av bebisens skelett hårdnar däremot nu.

Förutom att gråta så kan nu bebisen göra allt som en nyfödd 40 veckors bebis kan. Det börjar bli trångt om utrymme inne i livemodern, men bebisen kan fortfarande sparka och röra sig.

Om bebisen föds denna veckan så är lungorna sannolikt starka nog att fungera utan hjälp, men den kan ändå behöva vård av specialisttränade läkare och sköterskor.

Ögonen är öppna under vakenperioderna och färgen på dem är vanligen blå, oberoende av vad den permanenta färgen senare kommer att bli, då pigmenteringen inte är färdigutvecklad. Den slutliga pigmenteringen kräver att ögonen utsätts för ljus och sker vanligen inom några veckor från förlossningen.


Vattenfyllda fötter :( 8veckor kvar! Suck...

img_1519 (MMS)

Vattenfyllda fötter :( 8veckor kvar! Suck...


Långt uppehåll

Har inte alls kännt för att sitta och blogga om dagarna... Har jobbat, fixat hemma och allmänt bara softat.
Allt är iallafall bra och vi var på Specialist mödravården igår för att se så att livmoderhalsen inte minskat ytterligare.
Den såg bra ut och vi kan rocka loss som tidigare :) Så jag målar o fixar där hemma. Det skall ju vara fint till lillen när han kommer. Sen tycker jag ändå det skulle varit OK om han bestämmer sig för att kika ut 2 veckor innan :) Jag är ju så nyfiken på vem det är som ligger o buffrar på mig därinne.
Sjuksystern på specialistmödravården kände på min mage och sa: Det är en Välfylld mage du har!
Jaha? Vad betyder det? Att han fyller upp magen ordentligt? Är det en liten knubbis jag skall klämma fram?
Så det skall bli intressant på Måndag 14/2 (Alla hjärtans) Då skall vi nämligen på det sista ultraljudet och då skall de kolla hur stor han är och vad han väger.

Mycket intressant. Både jag och Micke vägde ju in på över 4kg när vi föddes. Suck!


Välkommen vecka 32

Din graviditet startade Fre 2 jul 2010.
Din menscykel är ca 28 dagar
Du blev gravid ungefär Fre 16 jul 2010 (ägglossningen).
Du är på dag 218 av 280. (77,9%).Du är i vecka 32.
Du har gått 31 fulla veckor och 0 fulla dagar (v31+0).
Du är i 7:e kalendermånaden.
Du är i 8:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Tors 7 apr 2011
Du har 62 dagar kvar till beräknad förlossning.Mamman:

Kroppen börjar förbereda sig för förlossning och du kan känna lättare förvärkar som mensvärk ungefär. Det kan också läcka mjölk ur brösten.
Din livmoders översta del finns nu c:a 13 cm ovanför naveln. Nu när bebisen vuxit sig så stor och livmodern är högre i buken kan du märka av en ny upplevelse: när bebisen ligger uppochner i mage kan den sparka uppåt och träffa dina revben. Trycket kan göra att det känns ömt, särskilt om bebisen fastnar med en fot mellan revbenen. Du kan delvis förhindra detta genom att sitta upp så mycket som möjligt.

Magen tar mycket plats och dina lungor, urinblåsa och magsäck har det trångt därinne. Det är inte ovanligt att man drabbas av trög mage eller förstoppning under senare delen av graviditeten. Orsakerna kan vara flera, bland annat hormonet progesteron som hämmar tarmrörelserna, att man inte kan röra sig lika mycket som vanligt eller att livmodern trycker på tarmarna En annan bidragande orsak till trög mage är järntabletter som många tar under sin graviditet.

Om du hastigt svullnar och samtidigt ökar snabbt i vikt kan det vara ett tecken på havandeskapsförgiftning. Det är allvarligt och orsakar högt blodtryck. Om du misstänker att du har drabbats av havandeskapsförgiftning måste du kontakta din barnmorska omgående. Havandeskapsförgiftning kan leda till försämrad tillväxt hos fostret. I sällsynta fall kan det vara livshotande.   

Då bebisens behov av vitaminer och mineraler är större än någonsin nu så bör du fortsätta att äta ditt vitamintillskott ända fram till förlossningen. Om du inte redan har gjort det så kan det vara ide att skriva ett förlossningsbrev där du bland annat berättar om hur du ser din förlossning och vad du vill undvika

Du lägger förmodligen på dig ungefär 450 gram i veckan nu, framför allt därför att bebisen lägger på sig nästan halva sin födelsevikt under de sista sju veckorna av graviditeten. Försök äta bra också under den sista tiden.

Nu är magen ganska stor - du kan nog vänta dig ökad uppmärksamhet!


Barnet:

I vecka 32 väger din bebis närmare 2 kg och är c:a 44 cm från topp till tå.

Lanugohåren som har täckt barnets hud börjar försvinna. En del kan finnas kvar på axlar och rygg när barnet föds. De flesta rynkorna i ansiktet är borta och barnet utvecklar förmågan att svettas. Rörelserna i magen kommer att vara som starkast den här veckan och de övergår nu mer till att kännas som knuffar eftersom barnet får allt mindre utrymme att röra sig i. Barnet har nu mycket goda chanser att överleva om det föds.
Nu fungerar barnets fem sinnen och han kan också vrida på huvudet. Alla inre organ fortsätter att mogna, tånaglarna är färdiga och huvudhåret fortsätter att växa. Barnet sover ca 90-95% av tiden - men under de vakna perioderna tränar den på att öppna och stänga sina ögon.
 

En del bebisar har redan fullt av hår på huvudet, medan andra bara har små fjun. Att ha tjockt hår vid födseln garanterar inte att man kommer att ha tjockt hår senare i livet, men det har visat sig att barn som har tunt hår oftast har tunnare hår också som vuxna.

Under den här perioden rör bebisen sig mer och kraftfullare än någonsin. Kommande veckor bli utrymmet att röra sig allt mindre, och den så kallade fosterställningen blir den enda möjliga. Håll reda på fosterrörelserna och kontakta MVC om de plötsligt skulle minska i frekvens och/eller intensitet.

Tillväxttakten avtar nu något och utgörs främst av ökat underhudsfett som också gör att bebisen ser rundare och mindre skrynklig ut. Amningsreflexen är utvecklad och vid beröring av kinden vänder bebisen på huvudet för att söka efter bröstet, och beröring av underläpp gör att den öppnar munnen. Den klarar också att suga och svälja på ett koordinerat sätt


Så här känner jag:
Visst får man mer uppmärksamhet nu med min STORA mage. Det är verkligen som man läser om. Först hade man en söt liten mage som folk kunde lägga märke till och berömma.
Sen en dag vaknar man och kan knappt ta sig ur sängen. Folk skrattar och tycker lite mer synd om mi nu när man vaggar sig fram på gatorna. Det är helt okej, jag bryr mig inte. Mest av allt så vill jag bara kunna andas och INTE frusta fram ord (vilket jag har börjat göra tyvärr). Bebisens fossigar har börjat leta sig upp under revbenen och det är sådär lagom bekvämt tycker jag :)
Jag är väldigt nyfiken på förlossningen, helst av allt så skulle jag kunna tänka mig en förlossning i vecka 35. det känns lagom.
Bebisen verkar ju hålla med mig och Micke har drömt om att vi föder tidigare än beräknat, så vem vet :)Renovering

Jag har 63 dagar kvar på mig att renovera o fixa här hemma, inte för att jag är rädd för att arbeta efter förlossning, men det är ju skönt att ha så mycket som möjligt färdigt innan.
Babyrummet håller på att tömmas och det blir färdigt imorgon, då är det fritt fram att måla o fixa, sen är det bara att sätta in alla fina grejor vi köpt :)

Sen blev jag inspirerad av grannen Linda, se hennes inlägg här
Hon har med enkla medel gjort om HELA tvättstugan. Så Jävla snyggt om jag få säga det!
Så 15 minuter senare hade jag övertalat min andra hälft och jag var på väg till Bauhasu för att köpa nödvändig utrustning. Nu tar Jag det lugnt med tanke på mage o så. Men efter lite dirigerande och acceptera att det JAG gör tar ungefär dubbelt så lång tid än annars så blir det bra skall ni se.
Luckorna/dörrarna till garderober är målade och bänkskivan likaså. Nu väntas bara målning av vägg OCH - Håll i er - GOLV!!!
Jepp man kan måla det. Med rätt färg, rätt roller och extrem städning av golv innan man påbörjar jobber, så skall det bli supersnyggt :)

Någon som känner sig manad att komma hit o göra det???
Hihihih...

Jobba hemifrån

Att jobba hemifrån har sina för och nackdelar.

Min barnmorska blev lite kinkig när hon hörde att jag jobbade trots det som hände i Lördags, så vi kom överrens om att jag skulle prova jobba hemifrån istället denna veckan så att jag kan lägga mig o vila de gånger det trycker på och molar i ryggslutet. Så på Måndag skall jag till henne och på Tisdag skall jag tillbaka till Lund för ett läkarbesök. Hoppas inte på en sjukskrivning, men jag hoppas på mer förklaring till vad allt är, och vad allt betyder. Vet ju knappt vad som händer med mig. Kommer bebben komma tidigare än planerat? Är detta farligt?
Men som sagt detta hoppas jag få mer svar på på Måndag och Tisdag.

Fördelen med att jobba hemifrån är iallafall att man får så mycket gjort.
Trots alla frestelser som soffan, dvd, film, sängen, mackor osv som finns här hemma så stör det ändå inte effektiviteten, tvärt emot, att kunna ta en macka och slänga sig i soffan för att samla energi kan istället göra så att man får en surdeg avklarad när man sätter sig vid datorn igen, sånt som man sen innan inte orkat ta tag i.
Så jag har varit himla flitig och jag tror inte jag är färdig än för idag.
Skall nog relaxa lite nu en stund och eventuellt påbörja middag, men sen blir det nog en timme till ikväll.

Nackdelen är allt ifrån att skriva ut dokument, kunna LETA reda på folk som inte svarar på mail osv.
Man sitter liksom utanför systemet litta.

Bild 11 – En person du kan berätta allt för

detta får nog bli Gabriella :)
Hon dömmer mig Aldrig och vad jag än får för mig att säga är inget som chockar henne eller får henne att se annorlunda på mig.
Detta är jag sååå Tacksam för :)


RSS 2.0