Helgen i övrigt

Vi har experimenterat lite i köket, eller rättare sagt vi har följt linas matkasse recepten till punkt o pricka.
Lördagens rätt blev Lady & Lufsen spaghetti med kalvfrikadelleri tomatsås och citronslungad blomkål
 

1. Riv en lök grovt på ett rivjärn. Fräs hälften av löken mjuk i 2 msk olja i en kastrull eller traktörpanna (resterande lök blandas med kalvfärsen). Tillsätt 500g passerade tomater, idl vatten, 1 msk tomatpuré, 0,5 tsk salt, 1krm svartpeppar och 2 tsk honung. Tvätta och finriv skalet från 1 liten citron (endast det yttersta gula, det vita smakar beskt) och häll ner i tomatsåsen och låt den småputtra under lock.

2. Blanda 500g kalvfärs med riven lök, 0,5 tsk salt, 1 krm svartpeppar och 1 msk olja och 1 dl vatten eller mjölk.

3. Forma till ca 20 frikadeller. Lägg försiktigt ner dem tätt i den kokande tomatsåsen. Låt dem koka ca 10-15 minuter. Lägg ner 65g kalamataoliver de sista 5 minuterna.

4. Koka 4 portioner spaghetti.

5. Skär 1 blomkålshuvud i små buketter och koka dem ca 3 minuteri lättsaltat vatten. Pressa saften från 1 citron och blanda med 1 msk olja och 0,5 msk honung. Häll citronoljan över de lättkokta blomkålsbuketterna.

Vi hoppade över detta med blomkålshuvudet

                      

           
Övrigt har helgen bjudet på TAPETRIVNING........... HATA..... men nu är jag snart färdig
                
                      


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0